• 1404/09/16 - 12:31
  • - تعداد بازدید: 14
  • - تعداد بازدیدکننده: 12
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
جنگ تمام‌عیار بهداشت خوزستان با چاقی و خوراکی‌های ممنوعه در بوفه مدارس!

دکتر شریفی: ۳۶۰۰ مدرسه بازرسی شد + ۱۱۵۳ بازدید تخصصی | مجوز بوفه فقط با تأیید کامل بهداشت

نظارت شبانه‌روزی بر بوفه‌ها و پایگاه‌های تغذیه سالم مدارس تحت پوشش حوزه دانشگاه اهواز

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز؛ اجرای دستورالعمل پایگاه‌های تغذیه سالم در مدارس از مهم‌ترین برنامه‌های بهداشتی در سطح مدارس استان خوزستان است و مرکز بهداشت استان با حساسیت ویژه این موضوع را دنبال می‌کند.

 

دکتر مهرداد شریفی، معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان اعلام کرد: مدیران مدارس به‌طور مستقیم مسئول نظارت بر رعایت موازین بهداشتی در مدرسه هستند و قطعاً در برابر عملکرد خود پاسخگو خواهند بود. کارشناسان بهداشت محیط در بازدیدهای دوره‌ای، تمامی بخش‌های مدارس را بررسی کرده و نواقص را به‌صورت کتبی به مدیران مدارس و نواحی آموزش و پرورش شهرستان‌ها اعلام می‌کنند و در بازرسی‌های بعدی، رفع کامل این چالش‌ها را پیگیری می‌نمایند.

 

 

وی با اشاره به دستورالعمل سال جاری تأکید کرد: از نواحی آموزش و پرورش انتظار داریم لیست پیشنهادی پایگاه‌های تغذیه سالم را به مراکز بهداشت شهرستان‌ها اعلام کنند تا پس از بررسی دقیق و احراز رعایت کامل ضوابط بهداشتی، صلاحیت و مجوز بهداشتی لازم برای آن‌ها صادر گردد.

 

 

دکتر شریفی همچنین تصریح کرد: بر اساس بند ۲ ماده ۹ دستورالعمل کشوری، تمامی مدارس موظف به رعایت ضوابط بهداشتی در بوفه‌ها هستند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراکز بهداشت طبق ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی و آشامیدنی، برابر قانون برخورد خواهند کرد.

 

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز بر انجام هرچه بیشتر بازدیدهای مشترک کارشناسان بهداشت محیط، کارشناسان تغذیه و کارشناسان بهداشت آموزش و پرورش تأکید ویژه نمود.

 

 

در همین راستا، از ابتدای سال تحصیلی تاکنون وضعیت بهداشت محیط ۳۶۰۰ مدرسه مورد ارزیابی قرار گرفته و ۱۱۵۳ مورد بازرسی تخصصی توسط کارشناسان بهداشت محیط از بوفه‌ها و پایگاه‌های تغذیه سالم مدارس انجام شده است.

 

 

دکتر شریفی با اشاره به روند رو به افزایش اضافه‌وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان، ایجاد و نظارت دقیق بر پایگاه‌های تغذیه سالم را حیاتی دانست و گفت: لیست اقلام غذایی مجاز و غیرمجاز هر ساله به‌طور رسمی به پایگاه‌های تغذیه سالم اعلام می‌گردد و مسئول پایگاه موظف به رعایت کامل آن است. دانش‌آموزان و اولیا نیز در صورت مشاهده هرگونه ماده غذایی غیرمجاز می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰ موضوع را گزارش دهند.

 

 

مدیر مدرسه نیز مکلف است بر عملکرد مسئول پایگاه تغذیه سالم نظارت مستمر داشته باشد. کارشناسان تغذیه به همراه کارشناسان بهداشت محیط به‌طور منظم بر موجودی مواد غذایی پایگاه‌های تغذیه سالم نظارت می‌کنند؛ به‌گونه‌ای که در سال گذشته ۹۰ درصد مدارس دارای پایگاه تغذیه سالم توسط کارشناسان تغذیه مورد بازدید قرار گرفته‌اند.

 

 

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز اعلام کرد نظارت‌ها با جدیت بیشتری ادامه خواهد یافت تا سلامت تغذیه‌ای نسل آینده استان خوزستان تضمین شود.

  • گروه خبری : مدارس
  • کد خبر : 9189
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید